Šola košarke

Šola košarke je program Košarkarskega društva Nova Gorica mladi, ki je namenjena najmlajšim košarkarjem in košarkaricam. Naši trenerji izvajajo vadbo na štirih osnovnih šolah v Novi Gorici in okolici, vadbi pa se lahko pridružijo prav vsi, ki bi se radi preizkusili v našem prelepem športu in obiskujejo 1., 2., 3.,4. ali 5. razred osnovne šole.

Vadba poteka v skladu z najmodernejšo metodologijo treniranja košarke za najmlajše, kar pomeni, da zajema oziroma razvija več področij in tako ključno pomaga pri razvoju in odraščanju otrok.

Cilji vadbe v šoli košarke so naslednji:

  • spoznavanje košarkarskih tehnično-taktičnih prvin,
  • spoznavanje košarkarskih pravil,
  • razvoj osnovne motorike,
  • prvo soočanje s tekmovanji in posledično s prvimi zmagami in porazi,
  • socializacija otrok (odnosi med njimi in odnosi s trenerjem),
  • odraščanje otrok v skupini s skupnim interesom,
  • privzgoja odgovornosti do sebe in ostalih članov ekipe,
  • celostni razvoj otrok,

Naše dolgoletne izkušnje nam pravijo, da za vzgojo vrhunskega športnika ne zadošča le ozko znanje izbrane discipline, zato se načrtno ukvarjamo s celostnim razvojem otrok, vedno pa v to vključimo tudi starše in smo tako marsikdaj njihova podaljšana roka.

Smatramo, da so naši programi odlična alternativa današnjim družbenim vplivom, ki so v časih negativni in marsikdaj priklenejo otroka pred TV ali računalnik in ga tako prikrajšajo za dinamike vsakodnevnega „resničnega“ življenja.

Novice
Obvestila
Turnir Šolske lige Goriške za otroke 1. in 2. razreda.

V torek, 12.5.2015, bo v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj turnir Šolske lige Goriške za otkroke prvih in drugih razredov osnovnih šol.

Turnir bo od 16.30 do 18.00. Zbor igralcev bo v avli telovadnice ob...


Sprememba urnika v Šoli košarke na OŠ Ledine

Z mesecem novembrom se bo urnik Šole košarke na OŠ Ledine nekoliko spremenil in sicer bodo 3. razredi vadili skupaj z 2. razredi ob torkih od 16:45 do 17:45! Spremenjen urnik bo veljal do konca šolske...